Dit is wat wij doen

Programma’s

Elke deelnemer van het beweegprogramma Personal Health XL start met een leefstijl- en gezondheid risico-scan, en een uitgebreide inspanningstest vooraf aan de begeleiding. De begeleiding bestaat die meestal uit groepslessen en mentale ondersteuning voor veerkracht en zelfredzaamheid. Elk programma wordt afgesloten met een inspanningstest om de vooruitgang en het herstel te meten.

 

Personal Health TrainingXL - voor de betere versie van jezelf!

 

Fit door het leven met een chronische aandoening!
Ben je gemotiveerd om (meer) te gaan bewegen en gezonder te worden of om je sportprestaties te verbeteren? Of wil je beter omgaan met je fysieke of mentale klachten en je beter gaan voelen? Dan is dit je kans! Wij bieden het veelomvattende beweegprogramma PersonalHealthXL aan. Stap voor stap gaan wij grondig onderzoeken wat je lijf en hoofd nodig hebben en gaan we 6 maanden aan de slag om in balans te komen, te herstellen, op te bouwen of te excelleren.

PersonalHealthXL is zinvol voor jou als je je in één of meerdere situaties herkent:
- Je zoekt een beweegprogramma dat helemaal op jou is afgestemd?
- Je wilt een vitaal leven leiden vrij van klachten?
- Je wilt weten hoe je er conditioneel voor staat en dit kan verbeteren?
- Je wilt weten wat voor manieren van bewegen goed voor jou zijn om te doen?- Je wilt een deskundige begeleiding.
- Je wilt samen in een kleine groep trainen met anderen.
- Je wilt naast de groepsles ook de vrijheid hebben om zelf vrij te trainen wanneer jou dit uitkomt.
- Je wilt afvallen, en inzicht hebben in en invloed krijgen op de eigen eetgewoonten.
- Je wilt invloed krijgen op het eigen rust- en slaappatroon.
- Je wilt effectiever leren omgaan met je gezondheidsproblemen. 
- Je wilt weer met plezier kunnen bewegen en sporten (ondanks een chronische klacht of blessure).
- Je wilt weer durven te bewegen.
- Je wilt je sportprestaties verbeteren of jezelf voorbereiden op het sportseizoen.


Voor wie?
Het programma is voor iedereen die gemotiveerd is om te gaan bewegen, gezonder te worden of om zijn sportprestaties te verbeteren. Misschien heb je wel één of meerdere fysieke of mentale klachten (zoals bijvoorbeeld overgewicht, diabetes, reuma, artrose, rugklachten, hart- en vaatklachten, kanker, COPD, burn-out, overspannenheid, chronische blessures of aandoeningen) en wil je hier effectiever mee omgaan en gezonder/vitaler worden. 

Hoe werkt het?
Het programma duurt 6 maanden. We starten met een gezondheidsrisicoscan en een inspanningstest. Hierbij worden alle aspecten van je leefstijl en conditie in kaart gebracht. Ook op basis van jouw wensen komen we tot een beweegrecept, een trainingsschema dat je kunt gebruiken om meer, gerichter en beter te gaan bewegen om jouw persoonlijke doelen te bereiken.
Je volgt wekelijks een beweegtraining in een groep en je traint de rest van de week zelf in het LIFEcentrum en thuis volgens jouw beweegrecept. Maandelijks volg je een leefstijl les gericht op thema’s als: bewegen, roken, drinken, voeding, slapen, ontspanning en effectief omgaan met eventuele beperkingen en klachten. We ronden het programma af met een inspanningstest om je progressie in beeld te brengen en je eigen Beweeg- & Leefstijlplan waarmee je na afloop van het programma aan de slag kan om gezond te blijven en misschien nog verdere stappen te zetten op het gebied van bewegen en gezond leven. Je kunt gedurende het programma onbeperkt trainen in het LIFEcentrum.


Na 6 maanden kan u besluiten om verder te trainen. I.v.m. de Corona hebben wij ook een buitentraining.
GLI - De Gecombineerde Leefstijl Interventie:

 

COOL (COaching Op Leefstijl)

COOL wordt vergoed in de basisverzekering.
Leer de regie te nemen en verbeter je leefstijl!

Steeds meer mensen hebben overgewicht. Behoor je ook tot die steeds groter wordende groep en wil je stappen zetten naar een gezonder leven? Dan is dit je kans! Het programma COachen Op Leefstijl bij overgewicht (COOL) zit in de basisverzekering, gaat niet af van het eigen risico en kun je bij ons vergoed krijgen. Goed nieuws dus voor alle mensen die slanker, gezonder en fitter willen worden!
Deze coaching is zinvol voor jou als je overgewicht hebt en jij je in één of meerdere situaties herkent:

- Je wilt niet meer jojo-en met je gewicht en bent het zat om telkens weer te ‘moeten’ diëten. 
- Je wilt meer energie hebben en je gezonder voelen.
- Je wilt je lichamelijke klachten verminderen.
- Je wilt meer bewegen.
- Je wilt beter slapen.
- Je wilt je zelfvertrouwen vergroten.
- Je hebt behoefte om gewaardeerd te worden om wie je bent.
- Je wilt je niet meer over van alles schuldig voelen.
- Je wilt minder stress ervaren.
- Je wilt beter kunnen plannen en meer structuur aanbrengen in je dagelijkse leven.
- Je wilt meer inzicht in je eigen leefstijlpatronen en deze zo nodig aanpassen.
Voor wie?
Het programma is voor iedereen die gemotiveerd is om zijn leefstijl te veranderen, en met:
- een BMI tussen de 25 en 30 met een risico op hart- en    vaataandoeningen of diabetes (bijvoorbeeld: hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol, of nuchter glucosegehalte boven de 6,9).
- of een BMI van boven de 30.


Hoe werkt het?
Spreekt dit je aan? Meld je dan bij ons aan per telefoon of mail, dan plannen we graag een intake met je. Voordat we starten hebben we nog een doorverwijzing van je huisarts nodig voor deelname aan het programma COOL (COachen Op Leefstijl).


Heb je nog geen verwijzing?
Neem dan contact op met je huisarts om een verwijzing te krijgen voor het programma COOL (COachen Op Leefstijl). Dit kan via Zorgdomein of via een papieren verwijzing die je meekrijgt van de huisarts.Het programma start met het basisprogramma van 8 maanden, gericht op inzicht in leefpatronen en gezonder gaan leven. Daarna volgt het follow up programma van ongeveer 16 maanden, gericht op het vasthouden van je nieuwe leefstijl.
Beide programma’s bevatten een intakegesprek, 2 individuele gesprekken, 8 groepsbijeenkomsten en een eindgesprek.

De aanpak van COOL is gericht op het stapsgewijs aanpassen van jouw leefstijl, waarbij voeding, beweging, slaap, stress, energiemanagement, timemanagement, vitaliteit en ontspanning belangrijke thema’s zijn. Jouw huidige leefstijl is hierbij het startpunt. De regie ligt bij jezelf, hierbij wordt ter sterk op zelfregulatie en 'ownership' gestuurd.
Met ondersteuning van de leefstijlcoach stel je persoonlijke doelstellingen op en werk je hier gericht naartoe op een wijze die bij jou past.
De sessies vinden plaats in Castricum, Akersloot of Limmen. Céline Neefkes begeleidt het programma en zal soms experts bijvoorbeeld op het gebied van voeding of een buurtsportcoach inzetten. Zij is naast leefstijlcoach ook inspanningsfysioloog en epidemioloog en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met chronische aandoeningen.

Voor werkgevers is dit ook interessant
Het hebben van gezonde en energieke mensen is voor een organisatie een belangrijke sleutel voor succes. Begeleiding van mensen met overgewicht om beter in hun vel te zitten en gezonder te leven kan daarbij helpen. Dit is dan ook een uitnodiging voor werkgevers en instellingen om medewerkers en cliënten te wijzen op deze mooie kans.    
Interesse?
Heb je interesse of vragen, mail naar info@lifecentrum.nl of bel Céline Neefkes op 06-380 16 803. 
LET OP: Voor CooL heeft u een verwijzing van de huisarts nodig!

 

 

Bewegen als medicijn

"De helft van alle Nederlanders heeft te maken met een chronische aandoening, hiervan heeft 30% zelfs meerdere aandoeningen tegelijk. Bij het ouder worden krijgt iedereen hier in meer of mindere mate mee te maken. Onderzoek toont aan dat bewegen werkt als medicijn of als preventief middel, zonder bijwerkingen voor het grootste deel van mensen met een chronische aandoening"