Dit zijn wij

Over ons

LIFEcentrum is een leefstijl en inspanningsfysiologisch trainingscentrum dat specifieke leefstijlcoaching en op maat gemaakte training of leefstijlcoaching biedt voor iedereen van het laagste (chronische aandoeningen) tot het hoogste niveau ((top)sport) vanuit wetenschappelijke onderbouwing.

De begeleiding
Paspoort: Drs. Celine Neefkes, ACSM CES

Klinische inspanningsfysioloog en Leefstijlcoach
Gecertificeerd Exercise Specialist van het American College of Sports Medicine (ACSM)
Epidemioloog A - specialisatie Leefstijl en chronische aandoeningen.
Onderzoeker Bewegen en Leefstijl in ziekte en gezondheid.
BLCN gecertificeerde leefstijlcoach met CooL-licentie.
Watertherapeut
Voormalig manager Sport en Bewegen op revalidatiecentrum Heliomare en docent trainingskunde en toegepaste inspanningsfysiologie.


Droom
Als sporter en als reumapatiënt droom ik ervan om al mijn vergaarde kennis in de sport, revalidatie, leefstijlcoaching, samen met mijn ervaringsdeskundigheid over te dragen aan mensen die de ambitie hebben om zichzelf te verbeteren en gedrag te veranderen, vooral aan mensen die het extra nodig hebben. Het is zo mooi om te ontdekken wat je allemaal kan, ongeacht sport, leeftijd of aandoening.


Expertise
Naast leefstijl-coaching heeft Céline jaren ervaring met het (re)conditioneren van mensen in de sport en in de revalidatie en het verbeteren van de kwaliteit van de aangeboden programma’s. Daarnaast is zij klinisch onderzoeker en vertaalt resultaten uit wetenschappelijk onderzoek naar sport, bewegen (bij chronische aandoeningen) en gedrag naar de praktijk toe. Als docente trainingskunde heeft zij de mbo-opleiding Personal Training inhoudelijk vormgegeven. De door haar uitgewerkte werkwijze is gebaseerd op de normen van ACSM. Het ACSM is wereldwijd toonaangevend als het gaat om ‘Sports Medicine”, geldend voor (top) sporters en mensen met chronische aandoeningen.

 

 

Partners


Voor de beweegbegeleiding heeft LIFEcentrum een samenwerkingsverband met, en werkt binnen Club Karakter.

Voor CooL werken wij in Castricum op diverse locaties en in Limmen bij Fysiotherapie Donker, Waal en Hilbers in Gezondheidscentrum Limmen.
Diverse huisartsen hebben inmiddels cliënten met obesitas en co-morbiditeit (CVD en DM) verwezen naar het CooL-programma.

Sportclubs worden uitgenodigd om een overeenkomst voor hun (selectie) leden af te sluiten voor testen en gerichte trainingsadviezen/begeleiding. Bent u als vereniging nieuwsgierig naar de mogelijkheden, neem dan gerust contact op!

 

Bewegen als medicijn

"De helft van alle Nederlanders heeft te maken met een chronische aandoening, hiervan heeft 30% zelfs meerdere aandoeningen tegelijk. Bij het ouder worden krijgt iedereen hier in meer of mindere mate mee te maken. Onderzoek toont aan dat bewegen werkt als medicijn of als preventief middel, zonder bijwerkingen voor het grootste deel van mensen met een chronische aandoening"